Responsabilitat Social Corporativa

Per què col·laborar?

Des de fa més de 15 anys, en el sector empresarial es parla del triple benefici i de la responsabilitat social corporativa.

L’empresa es contempla en tres dimensions: l’econòmica, l’ambiental i la social. I en tots aquests àmbits s’han d’obtenir beneficis. La responsabilitat social corporativa és la contribució activa i voluntària al moviment social per part de les empreses, cosa que li atorga un gran valor afegit.

La interacció entre el teixit empresarial i el Tercer Sector és cada vegada més freqüent. Des de la Federació Catalana de Voluntariat Social et proposem que la teva empresa pugui col·laborar amb el Tercer Sector amb la línia que s’adeqüi més a les teves especificitats i dinàmiques.

Què aconsegueixes?

 1. Millora de la imatge interna i externa de l’empresa
 2. Optimització de la inversió socialment responsable
 3. Comunicació més fluida amb els stakeholders (grups d’interès)
 4. Potenciació de la cultura i valors corporatius
 5. Alineació i identificació del capital humà amb l’estratègia de l’empresa
 6. Millora del clima laboral intern, augmentant el sentiment d’orgull i pertinença
 7. Increment de les vendes mitjançant campanyes de màrqueting social
 8. Creixement del nivell de competitivitat de l’empresa
 9. Mètode d’ajuda per corregir, proporcionalment, desigualtats socials
 10. Consulta la llei 49/2002 de règim fiscal de les entitats sense ànim de lucre, per saber les desgravacions fiscals per donacions econòmiques i/o de material.

Conveni

Assegurem la transparència

La col·laboració entre l’empresa i les entitats socials, a través de la FCVS, es fa oficial a partir de la signatura d’un conveni que compromet la FCVS a fer un seguiment del projecte i de la seva avaluació posterior per assegurar-ne la transparència. Podeu consultar el conveni (PDF) a través de la web, i si esteu interessats a col·laborar, poseu-vos en contacte directament amb la FCVS.

Línies d’actuació

Formació de voluntariat bàsic a les empreses

Què pots fer?

La teva empresa pot motivar els treballadors/es perquè col·laborin com a voluntaris/àries socials a les entitats membres de la FCVS, tot realitzant tasques directes o indirectes amb col·lectius en risc d’exclusió social (persones sense llar, infants i adolescents en risc, persones privades de llibertat, gent gran...) complementant la tasca del personal remunerat.

T’hi ajudem

La FCVS organitza regularment cursos de formació d’iniciació i aprofundiment al voluntariat. Disposem de més d’una vintena de punts informatius a Catalunya on els treballadors podran informar-se. La FCVS t’ofereix exposicions sensibilitzadores i taules de testimonis amb voluntaris de forma gratuïta.

Accions socials puntuals

Què pots fer?

Treballadors de la teva empresa poden col·laborar directament amb una entitat en un dia concret.

T’hi ajudem

La FCVS busca l’acció social d’acord amb les teves preferències d’àmbit, localitat i dates. El dia de l’acció, la FCVS hi és present i publicita l’acte mitjançant els seus canals de comunicació.

Projectes socials de més llarga durada

Què pots fer?

La teva empresa pot donar suport a un projecte, mitjançant acció directa o indirecta, durant un temps.

T’hi ajudem

La FCVS busca l’acció social d’acord amb les teves preferències d’àmbit, localitat i dates. Realitza un seguiment del projecte i una avaluació posterior i publicita l’acte a través dels seus canals de comunicació.

Programa Guanyem-hi tots!

Què pots fer?

Aportació d’ estocs i altres materials de l’empresa cap a les entitats federades que ho sol·licitin.
Realitzar un donatiu per a la compra de material sol·licitat per a accions concretes de les entitats membres.

T’hi ajudem

Com a empresa col·laboradora pots contactar amb la FCVS descrivint l’excedent de material i/o donatiu, i a la FCVS gestionarem les demandes de les entitats per tal de fer-vos-les arribar.

A la FCVS analitzem la viabilitat de la demanda i justifiquem la destinació del material.
La FCVS certifica l’import econòmic de la donació, del qual us podeu desgravar un 35% de l’IRPF, segons la llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense ànim de lucre.

Inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió social

Què pots fer?

Inserir en el mercat de treball ordinari persones amb dificultats d’inserció laboral.
Realitzar un donatiu per a la compra de material sol·licitat per a accions concretes de les entitats membres.

T’hi ajudem

La FCVS canalitza la demanda del lloc de treball que es requereix i la fa arribar a totes les entitats que actuen en l’àmbit de la inserció laboral.
Les entitats formen, acompanyen i segueixen els candidats/es. És a dir, els possibles candidats/es estan qualificats i altament motivats per a incorporar-se a la plantilla de la teva empresa.

Atorgament de premis

Què pots fer?

Donar suport a la iniciativa de la FCVS en les convocatòries de premis i beques per tal de cofinançar projectes d’entitats federades.
Incentivar programes socials que es duen a terme en les entitats federades mitjançant la intervenció del voluntariat.

T’hi ajudem

La FCVS convoca premis per a seleccionar el projecte més innovador presentat per entitats federades i portat a terme amb la col·laboració de voluntaris/àries socials.
Els projectes són validats per experts en el Tercer Sector i en el teixit empresarial.

Donacions econòmiques puntuals

Què pots fer?

Pots realitzar un donatiu a la FCVS per tal de reforçar els seus programes i accions segons les seves línies estratègiques d’actuació.
Els donatius lliurats a la FCVS (com a entitat Declarada d’Utilitat Pública i acollida al Règim Fiscal Especial regulat en la Llei 49/2002) són deduïbles de l’IRPF.

Empreses

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Only variables should be passed by reference in /homepages/40/d375065821/htdocs/voluntaris.cat/modules/acquia/date/date_api.module on line 866.

Notícies

04/11/2014
El Born CC ha acollit el 20 d’octubre el “Marketplace Europeu 2014” un punt de trobada on 36 entitats socials, 97 empreses, 15 centres especials de treball i 7 plataformes de responsabilitat social, han compartit, analitzat i donat impuls a la seva activitat en l’àmbit de la responsabilitat social i el voluntariat.

Veure més...

Publicacions

Revista Vol

Revista trimestral
Descarregar en PDF

Anuari 2011 del Tercer Sector Social de Catalunya

Anuari 2011
Descarregar en PDF

Newsletter Butlletí Quinzenal